Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα καρύδας
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια (3 στήθη)
- 7-8 πράσινα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 κομμάτι 1 δακτύλου τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο
- 1 ματσάκι κόλιανδρος ψιλ/νος φρ.
- 6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- χυμό από 2 ή 3 λάιμ
- ½ φλ. Σησαμέλαιο ελληνικό
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο ασιατικό
- 400 γρμ. κρέμα καρύδας
- 1 κούπα κάσιους ανάλατα και χοντροκομμένα
- λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. γεμάτη πάστα από κίτρινο κάρυ
- Ρύζι μπασμάτι στον ατμό
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σκόρδο , το κάρυ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, τον κόλιανδρο και το χυμό από τα λάιμ. Βράζουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το σησαμέλαιο το ασιατικό και τα κάσιους, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι στον ατμό.