Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2906-tsoyrekifroytav.jpg
Τσουρέκι με φρούτα



Τα τσουρέκια της Γεωργίας

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Aπίθανα, αφράτα τσουρέκια!!!

Συστατικά
  • 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μαγιές
  • 3 φλιτζάνια  Γάλα
  • 500 γρ βούτυρο
  • 7 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 18 αυγά
  • 6 κ. του γλ ,μαχλεπι
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Οδηγίες
  1. Η ζύμη μας Χρειάζεται μια μεγάλη λεκάνη για 20 Λίτρα!
  2. Το γάλα να είναι χλιαρο. Παίρνουμε ενα μπολ και βαζουμε τις μαγιές μεσα στο γαλα ,με λιγο ζαχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα της κουζίνας να αφρίσει, την σκεπαζουμε και την αφηνουμε, να φουσκώσει!
  3. Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι ,την ζάχαρη, το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια το μαχλεπη και το βούτυρο.
  4. Εν τω μεταξύ έχει φουσκώσει η μαγια μας και την βαζουμε και αυτήν μεσα.
  5. Τα αυγα τα εχω βάλει σε μια βαθιά λεκάνη και τα έχω χτυπήσει με το σύρμα κουζίνας, και τα βάζω και αυτά μέσα και αρχίζω να ζυμώνω.
  6. Στο δουλεμα ,θα χρειαστεί και άλλο αλεύρι, μέχρι το τελος περίπου 2 φλιτζάνια, αλλα σιγά, σιγά στο δουλεμα να μπαίνει οχι μονομιάς, φροντίστε να είναι μια πολύ μαλακιά ζυμη.
  7. Μόλις δούμε στο δούλεμα όταν βάζουμε το χέρι μέσα για να ανασηκώσουμε την ζύμη, ότι δεν κολλαει πια τόσο στο κάτω μέρος,  βαζουμε λιγο λαδι στα χερια και το ζυμώνουμε ακόμα λίγο. η ζυμη είναι πολύ μαλακιά και γυαλίζει.
  8. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε καπου, που να ειναι ζεστο μερος, εγω την εβαλα στην πορτα μπροστα ,και την κοιτούσε ολη μέρα ο ηλιος!για 5 ώρες...
Λίγα μυστικά ακόμα

(Τα υλικά σας να είναι όλα θερμοκρασία δωματίου)

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
Πολύ καλή συνταγή, Γιωργία!!!Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
Πολύ όμορφα τσουρέκια ! καλό Πάσχα λοιπόν Γεωργία!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια! Και του χρόνου!! Καλό Πάσχα!!
Μεταφορά στην κορυφή