Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό

Μαριναρισμένο σε γάλα που εξουδετερώνει πολύ την έντονη μυρωδιά του.Με πάπρικα ,ρίγανη και λεμόνι γίνεται πολύ νόστιμο !
- ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες
- ½ λίτρο γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- χυμός από 1-2 λεμόνια.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε το συκώτι με γάλα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο καλά σκεπασμένο.
- Στραγγίζουμε το συκώτι, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας , το αφήνουμε να στεγνώσει για λίγα λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά κάθε πλευρά ,πασπαλίζουμε με πάπρικα πολύ καλά τις φέτες ,ρίχνουμε την ρίγανη .
- Ρίχνουμε σε ταψάκι το λάδι ,τοποθετούμε το συκώτι και
- ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά γυρίζοντάς το μια δυο φορές να ροδίσει.
- Αφού ψηθεί το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 5 λεπτάκια πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε το ζουμερό και γευστικό συκώτι με αρκετό χυμό λεμονιού και σαλάτα εποχής.
Μπορούμε να λαδώσουμε το συκώτι , να το τοποθετήσουμε στη σχάρα της κουζίνας και να το ψήσουμε στο γκριλ βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι να μαζέψει τα υγρά που θα βγάλει ...επίσης να το ψήσουμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά .