Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

808-kastano111.jpg
Τούρτα Καστανιέτ



Σύκο μαρμελάδα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γευστική μελωμένη μαρμελάδα από σύκα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 κιλά σύκα
  •  1 κιλό ζάχαρη.
  • Χυμό ενός λεμονιού.
  •  1 βανίλια.(προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και αφαιρούμε τον αφαλό και τα κοτσάνια από τα σύκα. Αφαιρούμε και ένα μέρος από την φλούδα,αφήνοντας λίγη επάνω. Τα κόβουμε στα δύο ,και τα βάζουμε σε κατσαρόλα,σε σειρές με την ζάχαρη. Τ'αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
  2.  Την επομένη βράζουμε σε μέτρια φωτιά,και ανακατεύουμε συνέχεια ,γιατί κολλάει εύκολα. Όταν χρειάζεται,αφαιρούμε τον αφρό.
  3. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη,όταν γυαλίσει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το λεμόνι,και εάν θέλουμε μια βανίλια.
  4.  Καυτή όπως είναι,την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα για 48 ώρες,και μετά αποθηκεύουμε στα ντουλάπια μας.
  5. Κρατάει ένα χρόνο. Διαφορετικά την βάζουμε σε καθαρά βαζάκια στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011
Η Βασίλισσα των μαρμελάδων!μαρέσει πάρα πολύ! μπράβο Τζένη!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατη!!
Μεταφορά στην κορυφή