Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1677-likerkafe1.jpg
Λικέρ καφέ



Ψητό ρυζόγαλο με αμύγδαλο μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 29 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο γλυκό!

Συστατικά

 

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • ξυσμα απο 1 λεμόνι
  • 700 γρ δαμάσκηνα φρεσκα η κονσερβα σε βαζο
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
  • 1 ξυλάκι  κανέλας
  •  2 αυγά
  • 3 κουταλιές σουπας φέτες αμύγδαλα
Οδηγίες


  1. Βγαζουμε απο το Γάλα 2 κουταλιές σουπας .
  2. Το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανελλα το βραζουμε  και ριχνουμε  το ρύζι. αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  3. αν εχουμε δαμασκινα απο κονσερβα τα στραγγιζουμε και πασπαλιζουμε με κανελλα σκονη και τα βρεχουμε με το ρουμι. αν εχουμε φρεσκα δαμασκηνα τα , πλένετε  και βγαζουμε το κουκουτσι τα βαζουμε σε κατσαρολακι με 1 κουταλιά σουπας ζάχαρη, ρούμι, κανέλα και 125 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση  για περίπου 5 λεπτά.τα στραγγιζουμε
  4. Χωριζουμε τα αυγά. Τα ασπράδια αυγού τα χτυπαμε σε μαρεγκα σφιχτη με 3 κουταλιές ζάχαρη, τους κροκους των αυγών τους ανακατευουμε με τις   2 κουταλιές σουπας γάλα και 5 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5.  οταν βραση το ρυζι ριχνουμε τους κροκους πρωτα μεσα και μετα την μιση μαρεγκα ανακατευουμε καλλα,
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °.Σε ενα πυρεξ βαζουμε  το ρυζόγαλο, μετα επανω τα δαμάσκηνα και την υπολυπη μαρεγκα με ενα κουταλι πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.και πασπαλιζουμε με αχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Mπορουμε αντι δαμασκηνα να βαλουμε κερασια
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 31 Μάιος 2011
Πολύ καλή συνταγή Μπιάνκα! θα την κάνω μόλις δοθεί ευκαιρία!Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 31 Μάιος 2011
Ειρηνη μου να το φτιαξης και τηναλλη ημερα ακομη τρωγετε και κρυο και το καλο ειναι οτι μπορης να το κοωης σε κομματια σαν πιτα
και λιγη ζαχαρη αχνη απο πανω ειναι πολυ ωραιο
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 31 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω εγώ????Τέλειο!!!μπράβο Μπιάνκα!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό!!! Πολύ λαχταριστό!!!
Μεταφορά στην κορυφή