Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Συκαλάκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 21 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα μυρωδάτο γλυκό του Μαγιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 60 μεγαλα συκα άγουρα
  • 4 κιλα ζαχαρη
  • 1/2 λεμονι τον χυμο του
  • 1 κιλο μελι
  • 15-20 καρφακια γαρυφαλλο
  • 2 σταγονες ηλιελαιο για να μην ζαχαρωνει το γλυκο μας
  • 1 ρεβυθι γαλαζοπετρα
  • 1/2 φλυτζανι του τσαγιου ασβεστη σβησμενο το οποιο το κανουμε ασβεστονερο
Οδηγίες
  1. Πλενουμε και καθαριζουμε σε ριγες τα συκαλακια μας, τα ριχνουμε μεσα στο ασβεστονερο και τ αφηνουμε για 2 ωρες. Τα πλενουμε πολυ καλα.
  2. Μεσα σε βραστο νερο αρχιζουμε και τα ζεματαμε για να τα ξεπικρισουμε. Στο πρωτο νερο ριχνουμε και την γαλαζοπετρα για να κρατησουμε το ζωντανο πρασινο χρωμα του συκου, τα ζεματαμε αλλα 2 νερα (συνολο 3) απο 5-8 λεπτα το καθε ζεματισμα. Τα πλενουμε ξανα με κρυο νερο και τα στραγγιζουμε μεσα στην χουφτα μας ενα ενα να φυγουν τα νερα τους, απλωνουμε πανω σε καθαρη πετσετα να στεγνωσουν.
  3. Ετοιμαζουμε το σιροπι μας (αφου ριξουμε μεσα τα γαρυφαλλα) βραζοντας το πολυ καλα γιατι οταν ριξουμε τα συκα θα βγαλουν το νερο τους.
  4. Μολις δεσει καλα το σιροπι, ριχνουμε τα συκαλακια μας και αρχιζουμε και δενουμε το γλυκο μας, οταν κοντευει να δεσει, ριχνουμε το λεμονι ,το λαδι και το μελι μας.
  5. Βγαζουμε σε αποστειρωμενα βαζα και το αφηνουμε να κρυωσει.
  6. Εαν τα συκα σας ειναι πιο μικρα, τοτε για καθε 25-30 κομματια θα υπολογισετε 1 κιλο ζαχαρη.
  7. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο μυρωδατο αυτο γλυκο του Μαγιού.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή