Στριφτή κολοκυθοτυρόπιτα
Στριφτή πίτα με γέμιση κολοκυθάκια πράσινα και τυρί φέτα . Πλούσια σε καλοκαιρινά υλικά μυρωδάτη και πολύ νόστιμη .
φύλλα
1 μεγάλο ποτήρι νερό
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φλ / κι σπορέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
1 μπέικιν
1 κ . περίπου αλεύρι μαλακό
1 φλ / νι σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
γέμιση
1 / 2 φλ / νι σπορέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλα κολοκύθια ή 6 μικρά
1 ματσάκι μαϊντανό
δυόσμο
πιπέρι αρκετό
αλάτι
1 / 2 κ . φέτα
4 αυγά
Μαραίνουμε με τη σειρά , που δίνονται τα υλικά .
Το κολοκύθι τριμμένο και στυμμένο καλά να φύγουν τα υγρά του και όταν κρυώσουν ρίχνουμε το τυρί χοντροκομμένο με το χέρι .
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα ραντίζουμε με σπορέλαιο .
Η ζύμη μαλακιά και για όσες δεν ξέρουν να ανοίγουν φύλλα ο πλάστης για τις πίτσες θα είναι χρήσιμος αφού τα αλευρώνετε συνέχεια . Και αν δεν θέλετε πάρτε έτοιμη σφολιάτα , θα είναι ωραία και έτσι , όχι όμως φύλλα κρούστας
Αυτή τη φορά γέμιζα ένα - ένα φύλλο και το έκανα στριφτόπιτες ατομικές .
Kατά τον ίδιο τρόπο , αντί κολοκύθι βάζουμε σπανάκι .