Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Στήθος κοτόπουλου γεμιστό

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή

Ένα πολύ ελαφρύ φαγητό για καθημερινό ή επίσημο ή μπουφέ. Εύκολο και γρήγορο.

Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο ανοιγμένα στη μέση σαν βιβλίο
  • 150 γραμ σπανάκι κομμένο, ζεματισμένο και στυμμένο πολύ καλά
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 100 γρ τυρί φέτα ή άλλο τυρί τριμμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα ζωμό κότας
  • Λίγο λάδι και λίγο βούτυρο
  • Λίγη μουστάρδα
  • Αλάτι (με προσοχή)
  • Πιπέρι
Οδηγίες

  1. Αλείφουμε τα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλου με λίγη από τη μουστάρδα. Μόνο από τη μία πλευρά. Αφήνω για λίγο να μαριναριστεί στο ψυγείο
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης δηλ. σπανάκι, φέτα και λιαστή.
  3. Μοιράζω τη γέμιση στα κοτόπουλα και πάνω από τη μουστάρδα.
  4. Κλείνω τα κοτόπουλα με οδοντογλυφίδες και τα αλατίζω εξωτερικά.
  5. Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι-βούτυρο τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές.
  6. Σβήνω με το κρασί και ζωμό, αλατοπιπερώνω ελαφρά και μαγειρεύω για 20 λεπτά, αφού σκεπάσω με καπάκι το τηγάνι ή το σκεύος μας.
  7. Αφαιρώ μετά από λίγο τις οδοντογλυφίδες και κόβω σε φέτες.
  8. Σερβίρω με λαχανικά ή πατάτες ή ρύζι ή με ότι θέλουμε
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή