Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σταφυλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια γλυκιά πίτα από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για τη φόρμα,
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη για τη φόρμα,
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 40 γρ. νερό,
  • 1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος, για το άλειμμα της τάρτας ή γάλα.
  • ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα στο τέλος.

Για τη γέμιση:

  • 800 γρ. σταφύλια, μαύρα και άσπρα,
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδος, ελαφρά λιωμένο,
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
  • 1 αυγό.
Οδηγίες

Ζύμη:

  1. Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την άχνη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση:

  1. Καθαρίζουμε-πλένουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Έπειτα ρίχνουμε πασπαλιστά τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  με έναν αυγοδάρτη το αυγό και την κρέμα γάλακτος.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας ή στρογγυλό ταψάκι 24 εκ.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο που να φτάνει να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας και να περισσεύει κατά 2 εκ. από κάθε πλευρά.Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, την πιέζουμε να εφαρμόσει πάνω στα τοιχώματα και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
  5. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα αυγού - κρέμας γάλακτος και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα σταφύλια.
  6. Γυρίζουμε τα άκρα της ζύμης προς το κέντρο, δημιουργώντας γύρω-γύρω μια μπορντούρα, την οποία αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο του αυγού ή με γάλα!
  7. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, στους 170β. Βγάζουμε την πίτα και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εμένα ήταν η ταρτιέρα μου λίγο μεγαλύτερη οπότε δεν έμεινε ζύμη για να γυρίσω και να κάνω το σχεδιάκι,την πασπάλισα με άχνη και οχι με κρυσταλική ζάχαρη.
  • Επίσης είναι πολύ όμορφη γαρνιρισμένη με σαντιγύ!!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2011
Πολύ καλή ,και επίκαιρη! Μπράβο Βασιλική!!
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι η εποχη της τωρα,φανταστικη!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή