Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σταφύλι σουλτανί γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού με αμύγδαλα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Ένα κιλό σταφύλι με μεγάλη ρώγα λεπτόφλουδο χωρίς κουκούτσι
  • 850 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 / 2 κούπα χυμό πορτοκαλιού ( φρέσκο ) .
  • 2 βανίλιες .
  • Λίγο αλατάκι
  • λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα .
Οδηγίες
  1. Μαδάμε τις ρώγες . Βγάζουμε τα κοτσάνια και τις πλένουμε προσεχτικά να μην λιώσουν .
  2. Τις τρυπάμε κάθετα με μια οδοντογλυφίδα .
  3. Τις αραδιάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα , μια στρώση σταφύλια , μια στρώση ζάχαρη και τέλος τον πορτοκαλοχυμό . Το αφήνουμε στο ψυγείο 12 .
  4. Το βάζουμε να βράσει ανακατεύοντας πολύ απαλά . Το βράζουμε 15 λεπτά ( από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός ) , το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα . Το αποσύρουμε από τη φωτιά . Το ξαναβράζουμε μετά 24 ώρες , προσθέτοντας το αλάτι και τις βανίλιες και δένουμε το γλυκό . Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε ξανά .
  5. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά . Κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά - αριστερά και κυκλικά για να μπεί το σιρόπι στις ρώγες . Το κάνουμε αυτό αρκετές φορές μέχρι να κρυώσει το γλυκό . Τέλος , όταν κρυώσει εντελώς προσθέτουμε τα αμύγδαλα .
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα αμύγδαλα είναι προαιρετικά , δίνουν όμως ωραίο άρωμα και γεύση στο γλυκό .
  • Για να δούμε αν έδεσε τογλυκό , βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι και αν δεν κυλά εύκολα όταν κρυώσει , σημαίνει ότι έγινε .
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
Τι λες θα ήταν καλό με καβουρντισμένο αμύγδαλο;
Σχόλιο από iwannitsa , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
εγω νομιζω πως ναι Ηλιαννα..
και κατι ακομα..γιατι τρυπαμε τις ρογες??κι οταν κετε καθετα ενοειτα απο το μερος που ηταν το τασμπι εως κατω??
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
τα σταφύλια τα τρυπάμε για να μπει μέσα το σιρόπι μερικοί τα τρυπούν και οριζόντια ,εγω τρυπάω απο τη θέση που ταν το κοτσανάκι ως πέρα. τα μύγδαλα ασπρισμένα σε ζεστό νερό,και ελαφρά καβουρντισμένα στο φούρνο.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010
Ευχαριστώ κορίτσια ,μόνο που δεν διευκρίνησα ότι τα αμύγδαλα πρέπει να είναι ροδισμένα ελαφρά στο φούρνο!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010
ΔΙΟΟΡΘΩΣΗ ΄,το αφήνουμε στο ψυγείο 12 ώρες!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010
Ειρηνη
μπορω να βαλω και αμπαροριζα;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010
Μπιάνκα ,δοκίμασε σε λίγο απο το γλυκό να βάλεις ! εγώ δεν βάζω!στο κυδώνι βάζω και στο σύκο!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου ολα τα σκουφακια και αλλα τοσσα ακομη πολυ καλλη συνταγη
την εφτιαξα τι να σας πω; πολυ ωραιο χρωμα και γευση!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Bianka που έφτιαξε το γλυκό Σταφύλι.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο γλυκάκι ειναι αγαπημενο δεν εχω βαλει πορτοκάλι τωρα θα το δοκιμάσω.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011
Σοφία κάνε ακριβώς την συνταγή ,δεν θα μετανοιώσεις!
Μεταφορά στην κορυφή