Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σταφιδόψωμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 12 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μυζήθρα
  • 560 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
  • 3 φακελάκια μπέικιν
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ να αφρατέψουν καλά.
  2. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το λάδι, μετά τη μυζήθρα και τα χτυπάμε για λίγο.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα 3 φακελάκια μπέικιν και το άνθος αραβοσίτου.
  4. Το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα μας και το ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε και τις σταφίδες (λίγο αλευρωμένες) και ανακατεύουμε καλά.
  6. Το μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό.
  7. Ανάβουμε το φούρνο στους 200° C.
  8. Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζυμαράκι τόσο όσο θέλουμε για να γίνουν μέτρια τα ψωμάκια μας (εγώ τα θέλω λίγο μεγαλούτσικα για να χορτάσω καλά).
  9. Τα ψήνουμε πρώτα για 15 λεπτά.
  10. Μετά τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το ότι είναι υπέροχα αυτά τα σταφιδοψωμάκια και το βλέπουμε και το αντιλαμβανόμαστε!!!!Στα προσεχώς και αυτό!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote image
Μπιανκα η μυζήθρα ,βοηθα στο φουσκωμα η μονο για γευση ?
Το ανθος αραβοσιτου μπαινει αντι για νισεστε ?
Η γευση τους μοιαζει σαν αυτα που κανουμε με γιαουρτι και μαγια ?
Ειναι ενα πρωτοτυπο σταφιδοψωμο .Σου δινω 3 σκουφους και μολις το φτιαξω τους υπολοιπους .
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2009
Ντινα μου η μυζηθρα μπαινη για την γευση,και τα φουσκωνη και δηνει την γευση αυτη που εχουν αυτα με την μαγια αλλα βαζουμε και το μπεικιν
τον νιστστε τον βαζουμε αν δεν εχουμε
ανθος αραβοσιτου
αυτα τα σταφιδοψωμα με γιαουρτι και μαγια δεν τα εχω δοκιμαση!!εγω κανω καθε κυριακη σχεδων αυτα φουσκωνουν και μοσχοβολουν
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστά, Λαχταριστά!! Νοστιμότατα και για πρωινό και για καφέ ή τσάι και για κολατσιό στο γραφείο ή για τα παιδιά στο σχολείο!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
Πόσο ωραία υφή έχουν τα σταφιδοψωμάκια δεν φαντάζεστε πάντως μοιάζει σαν κουλουράκι η γεύση και όχι σαν ψωμί!!!!Και με σοκολάτα και με ζάχαρη εδώ!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
λοιπον ,αν τα ψωμακια δεν σας φουσκωσουν καλλα καντε αλλο κολπο

να τα αλειψετε με το αυγο απο την αρχη και να τα φουρνησετε
ψηστε στους 200 βαθμους οπως λεω και στην συνταγη για 25 εως και 30 λεπτα
Μεταφορά στην κορυφή