Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...


Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

H συνταγή είναι απο βιβλίο της Κ.Σοφίας Σκούρα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. σταφίδα μαύρη
  • 1 κουταλιά μαγιά μπύρας (σκόνη)
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζετε τη μαγιά σ'ένα μπολ και τη διαλύετε με λίγο νερό.
  2. Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζετε σε μία λεκάνιτσα το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες που τις έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι
  4. Ζυμώνετε πολύ καλά και σκεπάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μεχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Πλάθετε ψωμάκια ή καρβελάκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η φωτογραφία είναι είναι από: food.sulekha.com

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αχ τι μού θύμισες τώρα....αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!!!
Σε ευχαριστώ για τη συνταγή και που μού το θύμισες!!!!
Τη ζάχαρη, αν θες τη ρυθμίζεις και το κάνεις αν θέλεις και πιο γλυκό, έτσι;
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hilianna σωστά την ζάχαρη την ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα.
Ακόμα μπορούμε με το που θα βγάλουμε τα σταφιφόψωμα απο τον φούρνο , να τα πασπαλίσουμε με κανέλα κ ζάχαρη!
Μεταφορά στην κορυφή