Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

H συνταγή είναι απο βιβλίο της Κ.Σοφίας Σκούρα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. σταφίδα μαύρη
  • 1 κουταλιά μαγιά μπύρας (σκόνη)
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζετε τη μαγιά σ'ένα μπολ και τη διαλύετε με λίγο νερό.
  2. Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζετε σε μία λεκάνιτσα το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες που τις έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι
  4. Ζυμώνετε πολύ καλά και σκεπάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μεχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Πλάθετε ψωμάκια ή καρβελάκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η φωτογραφία είναι είναι από: food.sulekha.com

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αχ τι μού θύμισες τώρα....αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!!!
Σε ευχαριστώ για τη συνταγή και που μού το θύμισες!!!!
Τη ζάχαρη, αν θες τη ρυθμίζεις και το κάνεις αν θέλεις και πιο γλυκό, έτσι;
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hilianna σωστά την ζάχαρη την ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα.
Ακόμα μπορούμε με το που θα βγάλουμε τα σταφιφόψωμα απο τον φούρνο , να τα πασπαλίσουμε με κανέλα κ ζάχαρη!
Μεταφορά στην κορυφή