Σπιτική μερέντα
- 1 ζαχαρούχο
- 1 βιτάμ χάρτινη συσκευασία
- ½ συσκευασία κουτί κακάο
- 2 φλιτζάνια τζαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 φλ.τσ.φουντούκια τριμμένα-σκόνη προαιρετικά
Τα χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά ,είναι πολύ απλή εκτέλεση και μετά βάζεις τη μερέντα στο ψυγείο.
Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σόφτ, μαλακό θα γίνει σαν μους. Τη μερέντα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε τούρτες.
Κακάο βάζουμε ανάλογα με το πόσο σκούρο χρώμα θέλουμε να έχουμε, παίζει ρόλο και η μάρκα, άλλες έχουν πιο ανοιχτό κι άλλες πιο σκούρο χρώμα κακάο.
Επίσης άχνη δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα το πόσο πικρό είναι το κακάο και πόσο γλυκιά θέλουμε τη μερεντα.