Σπανακόρυζο
- 1 1/2κ. σπανάκι,
- 1 φλ. ρύζι Καρολίνα,
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες,
- 1/2 ματσάκι άνηθο,(εγώ βάζω 1 ματσάκι),
- 1/2/ μάτσο μαϊντανό ,
- 1 φλ. κρασί λευκό,
- 1φλ. λάδι,
- 1 λεμόνι το χυμό του,
- 1 φλ. νερό ζεστό.
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, αφήνουμε να στραγγίξει και το χοντροκόβουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι να πιει το νερό του και να σοταριστεί, ρίχνομε τον άνηθο και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το νερό, αλατοπίπερο.
- Αφού αρχίσει να βράζει ρίχνομε το ρύζι και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού!
Ένα εύκολο, γρήγορο φαγητό και υγιεινό για τα παιδιά μας κυρίως!