Σπανακόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
- 1 1/2κ. σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο,
- 6 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
- 1-2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, ή 1 κουτί ντοματάκια,
- 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι,
- 1 κ. σ. πελτές ντομάτες,
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 φλ. λάδι,
- 2 φλ. ζεστό νερό,
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια,
- 1-2 καρότα σε ροδέλες,
- αλατοπίπερο.
Οδηγίες
- Βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι, τα καρότα, την πιπεριά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα ή ντοματάκια, τον πελτέ, το νερό, αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 30 λεπτά
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο με τον μαϊντανό.
- Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας ,σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα μας, αφήνουμε 15 με 20 λεπτά και σερβίρουμε!
Σχόλια
Το έφτιαξα και σήμερα έγινε πολύ νόστιμο,μυρωδάτο διαφορετικό σπανακόρυζο!!!
Οι πιπεριές οι χρωματιστές, δίνουν και χρώμα στο φαγητό και βιταμίνες!
θρεπτικο και δυναμοτικο το σπανακοριζο,οι πιπεριες φλωρινης μου αρεσουν και μενα,θα δοκιμαστει.