Σπανακόπιτα σουφλέ
- 1 &1/2 κιλό σπανάκι.
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι.
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα.
- 2-3 πράσα.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο.
- 1/2 ματσάκι μάραθο η άνιθο.
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο.
- 250 γραμμάρια φέτα.
- 150 γραμμάρια ανθότυρο.
- 3-4 κουταλιές τραχανά γλυκό η σιμιγδάλι ψιλό.
- Λίγο μαϊντανό.
- Πιπέρι.
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
- 4 αυγά.
- 2 ποτήρια γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε νερό που βράζει ζεματάμε το σπανάκι και αμέσως το σουρώνουμε. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα, σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και το σπανάκι και τα σοτάρουμε για πολύ λίγο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού χλιαρύνει το σπανάκι προσθέτουμε τον τραχανά η το σιμιγδάλι, το ανθότυρο και τη φέτα τριμμένη με το χέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Σένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα ελάχιστα. Βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι , το στρώνουμε καλά ,και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα.
- Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί δεν τα κόβουμε τα γυρίζουμε επάνω στην πίτα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτουμε το λάδι , χτυπάμε ελάχιστα όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα στην πίτα.
- Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για μια ώρα. Το φύλλο πρέπει να είναι τραγανό και ροδοψημένο.