Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σπανάκι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Σάββατο, 06 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νοστιμότατο και εύκολο!

Συστατικά
  • 1 και μισό κιλό σπανάκι.
  • 1 και μισό φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • φρυγανιά κοπανισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί νερό
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζω, πλένω το σπανάκι και το κόβω σε τρία-τέσσερα κομμάτια.
  2. Το ρίχνω σε αλατισμένο νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
  3. Το σουρώνω και το στύβω πολύ καλά με τα χέρια.
  4. Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω πυρέξ, το υπόλοιπο το ρίχνω στο σπανάκι
  5. Αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω την μπεσαμέλ
  6. Στη συνεχεία στρώνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο πυρέξ και την πασπαλίζω με τυρί
  7. Από πάνω στρώνω το σπανάκι και πασπαλίζω και αυτό με τυρί
  8. Πάνω στο σπανάκι ρίχνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί
  9. Ραντίζω με βούτυρο, κατόπιν ρίχνω την φρυγανιά
  10. Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 200-220 περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε 3-4 αυγά βραστά και κομμένα  λεπτά φετάκια πάνω από το σπανάκι πριν στρώσετε τη μπεσαμέλ

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλή συνταγή και χωρίς αυγά σχεδόν. Ότι πρέπει να φτιάχνουν οι μανούλες, για να κάνουν τα παιδιά τους να τρώνε το σπανάκι!!!Στη δική μου μπεσαμέλ δε βάζω αυγό αλλά παρμεζάνα.
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά ωραίο φαγητό και ως κυρίως, αλλά και ως πρώτο πιάτο!! Μπράβο Χρύσα!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλό φαγητάκι Χρύσα! Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία.
Σχόλιο από ΑΙΝΤΑ , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011
Το εκανα προσθεσα ομως στο σπανακι λιγο γκουντα και παρμεζανα εγινε φανταστικο!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Χρύσα!!!!!τέλειο φαίνεται!!
Μεταφορά στην κορυφή