Σπαγγέτι με τόνο
- 3 κουτιά κονσέρβα τόνο
- 3 κουτια ντοματάκια κονκασέ
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. ελιές πράσινες απύρηνες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 δόντια σκόρδο
- 1 πιπέρια καυτερή αν θέλετε
- Αλατοπίπερο
- μισό κιλό σπαγγέτι βρασμένα αλ ντέντε
- Σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπέρια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτω τα ντοματάκια και το ανάλογο νερό
- Μόλις πάρουν βράση, ρίχνω την κάπαρη, τις ελιές, τα δαφνόφυλλα και το αλάτι.
- Συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά
- Κατόπιν ρίχνω τον τόνο καλά στραγγισμένο από το λάδι
- Μαγειρεύω άλλα 15-20 λεπτά και στο τέλος ρίχνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή
- Συνοδεύεται με ή χωρίς κεφαλοτύρι