Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού και κουκουνάρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 31 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Πανεύκολη και ευωδιαστή μακαρονάδα! Η ευωδιά της Μεσογείου στο πιάτο σας.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • Λίγο λάδι
  • 5 γεμάτες κ.σ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο από βαζάκι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλ/να
  • Για το πέστο
  • 40 φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα  λάδι
Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε  αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία.
  2. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε πρώτα το κουκουνάρι ελαφρά. Ρίχνω και το πέστο και το ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Στη σάλτσα αυτή ρίχνω 4-5 κ.σ. νερό από αυτό των μακαρονιών για να αραιώσει λίγο.
  3. Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα και ρίχνω και τη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και τα βάζω στη σβηστή φωτιά πάνω και τα αναλατεύω καλά. Προσθέτω και το φρέσκο βασιλικό αν θέλω και σερβίρω.
  4. Για να φτιάξω το σπιτικό πέστο βασιλικού, Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ. Φυλάω τη σάλτσα στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Δρίσκα.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011
Απλή αλλά μυρωδάτη μακαρονάδα!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά όπως το λες, ευωδιά Μεσογείου αυτή η μακαρονάδα!! Φίνα γεύση!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη μακαρονάδα Ηλιάννα!!!!Αρέσει το πέστο στην κόρη μου,θα φτιαχτεί σύντομα,μπράβο!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
γευστικοτατη και οπως ειπες πανευκολη!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η μακαρονάδα Ηλιάννα!!!!
Δεν έβαλα κουκουνάρι αλλά κι έτσι ήταν νοστιμότατη!!!
Μεταφορά στην κορυφή