Σπαγγέτι αλ πέστο
- 1/2 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 10.
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού πλυμένα καλά στεγνωμένα και πατημένα.
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
- 3 κουταλιές σούπας αμύγδαλα κοπανισμένα.
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη.
- 3/4 φλιτζανιού λάδι.
- αλάτι ,πιπέρι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα 1 κουταλιά βούτυρο να λιώσει με την ζέστη των μακαρονιών.
- Βάζουμε στο μούλτι τα φύλλα του βασιλικού ,τα σκόρδα, το αλάτι ,το πιπέρι και σιγά -σιγά το λάδι. Τα χτυπάμε ,προσθέτουμε τα 3/4 φλιτζανιού παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε την μισή σάλτσα στα μακαρόνια. Σερβίρουμε στα πιάτα ,προσθέτουμε μια κουταλιά σάλτσας από πάνω ,τριμμένη παρμεζάνα και στολίζουμε με μια κορφούλα βασιλικού.