Spaetzle ή Νούγιες
- 500 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. αλάτι
- 8 αυγά
- 100 ml γάλα ή νερό
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί
- Τα ανακατεύουμε καλά με το μίξερ σε ένα χυλό
- Αφήνουμε να ησυχάσει για 10 λεπτά
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο λαδάκι και αλάτι να βράσει
- Βάζουμε λίγο από το μίγμα μέσα σε ένα εργαλείο ειδικό για νούγιες ή επάνω σε ένα ξύλινο πιάτο και με ένα μαχαίρι ξύνουμε λίγο από το μίγμα και αφήνουμε να πέφτει μέσα στο νερό που βράζει
- Όταν ανέβουν στην επιφάνια είναι έτοιμες
- Τα βγάζουμε με μια κουτάλα τρυπητή και τα βάζουμε σε τρυπητό
- Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε
- Μπορούμε μετά να τα σερβίρουμε με όλα τα κοκκινιστά κρέατα
- Και τηγανιτά σε λίγο βούτυρο και με λίγο μοσχοκάρυδο και κρεμμύδι κομμένο σε κύβους γίνονται πολύ νόστιμα
- Μπορούμε άνετα και να τα βάλουμε στην κατάψυξη
Tις οδηγίες παρασκευής θα μας τις δείξει καλύτερα ένα βίντεο παρμένο από το ίντερνετ.
Μπορούμε να τα κάνουμε και ένα σουφλέ με διάφορα τυριά μέσα, όπως δηλαδή τα μακαρόνια