Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Προστέθηκε απόkiriakh7, Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Πικάντικα σουτζουκάκια  τα κλασσικά σμυρναίικα.  Ένα πιάτο διαχρονικό για το καθημερινό μας γεύμα ή όταν έχουμε τραπέζι ή μπούφε. Τα τιμούν όλοι δεόντως!!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 750 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φέτες ψωμί
  • 1/2  κ.γλ.  κύμινο
  • αλάτι πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • κρασί  για το μούλιασμα του ψωμιού
  • λαδί για το τηγάνισμα
για την σάλτσα
  • 1 πουμαρο   ή 4-5 φρέσκες ντομάτες και ελάχιστο πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι
  • αλάτι πιπέρι πάπρικα
  • 2 μπαχάρια
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στο κρασί  το στύβουμε και το βαζουμε μεσα στον κιμα
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο,  αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο.
  3. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2  ώρα
  4. Μετά τα πλάθουμε μακρόστενα  μπαστουνάκια
  5. Αν θέλουμε τα τηγανιζουμε  η τα ψήνουμε στον φούρνο
Η σάλτσα
  1. Βάζουμε το λάδι  σε ενα σκεύος,  ριχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς
  2. Προσθέτουμε την ντοματα ή το  πουμαρο ,το αλάτι, το πιπέρι , το μπαχάρι
  3. και 1ποτηρι κρασιού νερό και αφήνουμε να βρασει για 15-20 λεπτα και να δεσει λιγο να μην είναι πολύ νερουλή
  4. Προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια  και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και είναι έτοιμα
  5. Τα συνοδεύουμε  με πιλάφι  η πατατες τηγανιτές
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σκορδο  και το κιμινο μπορουμε να το αυξησουμε η να το μειωσουμε αναλογα με τις προτημησεις  μας
  • Αν θελουμε τα ψηνουμε στον φουρνο  γκριλ η αερα ,  η γευση παραμενει  ιδια απλα γινονται πιο ελαφρια
  • Υπάρχει  και εδώ συνταγή για σουτζουκάκια
Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κυριακή πράγματι είναι θεικά και εγώ έτσι τα φτιάχνω (συνταγή της πεθερούλας της σμυρνιάς)με τη διαφορά στη σάλτσα απαραίτητα βάζω ζάχαρη και κανέλα.
Μεταφορά στην κορυφή