Σουτζουκάκια σμυρνέικα
- 750 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 3 φέτες ψωμί
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- αλάτι πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού
- λαδί για το τηγάνισμα
- 1 πουμαρο ή 4-5 φρέσκες ντομάτες και ελάχιστο πελτέ
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
- 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι
- αλάτι πιπέρι πάπρικα
- 2 μπαχάρια
- Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στο κρασί το στύβουμε και το βαζουμε μεσα στον κιμα
- Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο.
- Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα
- Μετά τα πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια
- Αν θέλουμε τα τηγανιζουμε η τα ψήνουμε στον φούρνο
- Βάζουμε το λάδι σε ενα σκεύος, ριχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς
- Προσθέτουμε την ντοματα ή το πουμαρο ,το αλάτι, το πιπέρι , το μπαχάρι
- και 1ποτηρι κρασιού νερό και αφήνουμε να βρασει για 15-20 λεπτα και να δεσει λιγο να μην είναι πολύ νερουλή
- Προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και είναι έτοιμα
- Τα συνοδεύουμε με πιλάφι η πατατες τηγανιτές
- Το σκορδο και το κιμινο μπορουμε να το αυξησουμε η να το μειωσουμε αναλογα με τις προτημησεις μας
- Αν θελουμε τα ψηνουμε στον φουρνο γκριλ η αερα , η γευση παραμενει ιδια απλα γινονται πιο ελαφρια
- Υπάρχει και εδώ συνταγή για σουτζουκάκια