Σουτζουκάκια light
- Για τα σουτζουκάκια:
- 1/2 Κ. μοσχαρίσιο κιμά,
- 1 καρότο τριμμένο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
- 1-2 σκελίδες σκόρδο,
- 1 κ. γλ. κύμινο,
- αλατοπίπερο,
- Σάλτσα:
- 1 κονσέρβα ντοματάκι ή 2 τομάτες τριμμένες,
- 1 δαφνόφυλλο,
- 1 στικ κανέλας,
- κόκκους μπαχάρι,
- λίγο νερό,
- 4-5 κ.σ. λάδι,
- αλεύρι για τα σουτζουκάκια.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Σε ταψί ρίχνουμε τα ντοματάκια ή τις ντομάτες, το λάδι,1 κρασοπότηρο νερό, δαφνόφυλλο, μπαχάρια, αλατοπίπερο και την κανέλα.
- Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα αραδιάζουμε στο ταψί μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο για 30-40 λεπτά γυρίζοντας τα στην μέση του ψησίματος από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες βραστές με ντοματούλα.
Πανεύκολα και λαιτ χωρίς αυγό και ψωμί , δεν τα έψησα χωριστά αλλά μαζί με την σάλτσα τους έγιναν τέλεια!