Σουτζουκάκια διαφορετικά
- 1 κ. κιμά,
- 2 αυγά,
- κύμινο,αλατοπίπερο,ρίγανη ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 3 σκ. σκόρδο ψιλ/μένο,
- 2 κρεμμύδια ψιλ/μένα,
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα,
- 1 φλ. του καφέ λάδι,
- 2 φλ. νερό.
Για την κρέμα γιαουρτιού:
- 1 λίτρο γάλα,
- 1 γιαούρτι,
- 1 αυγό ,
- αλατοπίπερο και δυόσμο.
- Ξεκινάμε βάζοντας το ρύζι σε ταψί με το λάδι στους 180β. για 10' περίπου να ροδίσει.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σουτζουκάκια.
- Τα τοποθετούμε πάνω από το ρύζι ,ρίχνουμε 2 φλ. νερό και συνεχίζουμε 20' -30' το ψήσιμο.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με αυγοδάρτη καλά και ρίχνομε πάνω από τα σουτζουκάκια μας.
- Συνεχίζουμε ακόμη 20' το ψήσιμο!
Τη συνταγή τη βρήκα μετά από πολύ καιρό στο συρτάρι με τις συνταγές μου, είναι από εκπομπή στην τηλεόραση και τον Γιάννη Γκελντή!