Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1396-ekmekbianka1.jpg
Σοκολατένιο εκμέκ



Σουσαμόπιτα στριφτή

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή πίτα  των νησιών μας ,γιορτινή!

Συστατικά

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι,
  • 2 κουταλιές λάδι,
  • ελάχιστο αλάτι,
  • 1 ποτήρι νερό.

Για την γέμιση:

  • 2 χούφτες σουσάμι,
  • 50 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα ,
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα,
  • λίγο γαρύφαλο σκόνη ,
  • λίγη κανέλα σκόνη ,
  • μια γεμάτη χούφτα ζάχαρη.

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό,
  • 2 ποτήρια ζάχαρη,
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • ένα ξυλάκι κανέλα,
  • 4-5 γαρύφαλλα,
  • χυμό μισού λεμονιού.
  • Λάδι για το άλλειμα των φύλλων.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε 4 φύλλα όσο μπορούμε πιο λεπτά.Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα 4,αφού 4 είναι τα φύλλα.
  2. Αλείφουμε με λάδι το φύλλο σκορπάμε επάνω την γέμιση,και το τυλίγουμε ρολό.Στριφογυρίζουμε το φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα φύλλα,και τα αραδιάζουμε κυκλικά στο ταψάκι μας.
  4. Αλείφουμε με λάδι καλά όλο το γλυκό.Πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα,προσέχοντας να μην το ξεροψήσουμε.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού εκτός το μέλι 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε και το μέλι.
  6. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας αμέσως κουταλιά-κουταλιά να σιροπιαστεί παντού καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψάκι είναι  με 28 πόντων διάμετρο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Καταπληκτική όσο δεν παίρνει!
Σχόλιο από LARA LO , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
από τις αγαπημένες μου πιτούλες!!!μπράβο Ειρήνη....πεντανόστιμη!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία η σουσαμόπιτα Ειρήνη!!!Μπράβοο!!!
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φανταστικό φαίνεται Ειρήνη!!Δεν έχω τολμήσει ακόμα να ανοίξω φύλλο!!Νομίζω οτι δεν θα τα καταφέρω..Αυτή η συνταγή όμως με βάζει σε πειρασμό!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Απόφαση είναι Σούλα,θα δείς ότι θα το καταφέρεις και το φύλλο,κάνεις τόσα πράγματα ,εκεί θα σταματήσεις;
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 14 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
απιθανη ειναι Ειρηνη!!!ομορφα ψημενη και σιροπιασμενη με αριστα υλικα!!μπραβο σου.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 14 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου μπραβο πολυ ωραια η Σουσαμοπιτα σου,με πολυ ωραια υλικα,
μια ερωτηση εχω,μπορουμε να βαλουμε σουσαμι λιγο καβουρτισμενο;η δεν παη τοσο καλλα;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 14 Μάιος 2011
Μπιάνκα σε πολλές συνταγές το σουσάμι το βρίσκουμε καβουρντισμένο,δοκίμασε το ,μόνο κάντο λίγο,όχι πολύ να μην γίνει βαρύ!
Μεταφορά στην κορυφή