Σουσαμόπιτα στριφτή
Για το φύλλο:
- 1/2 κιλό αλεύρι,
- 2 κουταλιές λάδι,
- ελάχιστο αλάτι,
- 1 ποτήρι νερό.
Για την γέμιση:
- 2 χούφτες σουσάμι,
- 50 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα ,
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα,
- λίγο γαρύφαλο σκόνη ,
- λίγη κανέλα σκόνη ,
- μια γεμάτη χούφτα ζάχαρη.
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό,
- 2 ποτήρια ζάχαρη,
- 2 κουταλιές μέλι,
- ένα ξυλάκι κανέλα,
- 4-5 γαρύφαλλα,
- χυμό μισού λεμονιού.
- Λάδι για το άλλειμα των φύλλων.
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε 4 φύλλα όσο μπορούμε πιο λεπτά.Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα 4,αφού 4 είναι τα φύλλα.
- Αλείφουμε με λάδι το φύλλο σκορπάμε επάνω την γέμιση,και το τυλίγουμε ρολό.Στριφογυρίζουμε το φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα φύλλα,και τα αραδιάζουμε κυκλικά στο ταψάκι μας.
- Αλείφουμε με λάδι καλά όλο το γλυκό.Πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα,προσέχοντας να μην το ξεροψήσουμε.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού εκτός το μέλι 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε και το μέλι.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας αμέσως κουταλιά-κουταλιά να σιροπιαστεί παντού καλά.
Το ταψάκι είναι με 28 πόντων διάμετρο.
μια ερωτηση εχω,μπορουμε να βαλουμε σουσαμι λιγο καβουρτισμενο;η δεν παη τοσο καλλα;