Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2603-karydes.jpg
Καρύδες



Σουφλέ με σιμιγδάλι και σμέουρα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Και αυτό το γλυκό σουφλέ, μπορείτε να το φτιάξετε πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα .

Συστατικά

500 γρ γάλα
150 γρ σιμιγδάλι
50 γρ βούτυρο
3 κρόκους αυγού
3 ασπράδια σε μαρέγκα
100 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 -200 γρ Σμέουρα καταψυγμένα ή φρέσκα

Οδηγίες





Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσει .

Ρίχνεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις να βράσει λίγο για 5 λεπτά .

Μετά ρίχνεις το ξύσμα λεμόνι και 40 γρ . βούτυρο

Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε και τους κρόκους .

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε , ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά .

Βουτυρώνουμε μια φόρμα πυρέξ και ρίχνουμε την μάζα μέσα . από πάνω ρίχνουμε τα φρούτα Σμέουρα , αρκετά φρούτα και λίγο αμύγδαλο τριμμένο , αν έχουμε .

Ψήνουμε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .

Το σερβίρουμε χλιαρό με άχνη , με μους από φρούτα και Σμέουρα ή και με παγωτό .


Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε , βάλτε άλλα φρούτα.  Τα κεράσια είναι πάρα πολύ νόστιμα στην συνταγή αυτή .

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι μας έδωσες και δεν το λατρέψαμε; Είναι τέλειο το γλυκάκι σου γλυκιά φουρνάρισσα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011
Καλά Μπιάνκα είσαι καλλιτέχνης!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχει συνταγή σου που να μην είναι τέλεια!!!!ΜΠΡΑΒΟΟ:))))
Μεταφορά στην κορυφή