Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Πολύ εύκολο,απλό και νόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας και όχι μόνο.Ομορφη ιδέα και για πάρτι!
- 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο ή ξίδι απλό
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι
- μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. τσαγιού λάδι, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.
- Περνάμε τις πατάτες στα καλαμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄ γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο 1/2 φλ. λάδι, την μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Εγώ έβγαλα τη φλούδα γιατί δεν τις τρώνε και τις έψησα στο γκριλ, στην ψηστιέρα σίγουρα θα γίνουν πολύ καλύτερες. Συνταγή της Αργυρώς!