Σου α λα κρεμ
Για τα σου:
- 5 αυγά.
- 75 γραμμάρια βούτυρο.
- 150 γραμμάρια αλεύρι.
- 250 γραμμάρια νερό.
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 2 κουτ.σούπας κορν-φλάουρ.
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι.
- 1 και 1/3 φλιτζάνι γάλα..
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
- 4 κρόκους.
- άρωμα βανίλια.
Για την σαντιγί:
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
- 3 κουταλιές σούπας άχνη.
- Άρωμα βανίλιας.
Για την καραμέλα:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
- 1 φλιτζάνι νερό.
Για το πασπάλισμα : αμύγδαλα κοπανισμένα η φιλέ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,προσθέτουμε την άχνη και το άρωμα βανίλιας και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους,το αλεύρι ,το κόρν-φλάουρ,και το άρωμα βανίλιας.Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών,προσθέτουμε το νέο μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει.Την βάζουμε σε κρύο μπόλ και την σκεπάζουμε να μην πιάσει κρούστα.
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφου κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να γίνει λείο το μείγμα.
- Βάζουμε χαρτί αντικολλητικό σε ταψί και βγάζουμε με το κορνέ μικρά σουδάκια αραιά-αραιά γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
- Ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την σαντιγί απαλά να γίνει λείο μείγμα.
- Με κορνέ γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα,και ρίχνουμε από πάνω καραμέλα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ η κοπανισμένα.
- Για την καραμέλα: βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη με το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνουν καραμέλα.
Έκανα τα σουδάκια με άλλη συνταγή αλλά βρήκα αυτήν στο Funky Cook μου φάνηκε καλλίτερη και την έκανα και όντως έγιναν πολύ καλά!