Σορμπέ ανανά
- 1,5 λίτρο νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 στικ βανίλια
- λίγο γλυκάνισο
- τζίντζερ
- 1 κουταλια της σούπας μαρτίνι
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 μεγάλο αλλά πολύ ώριμο ανανά .
- Βράζουμε για ενα τέταρτο της ώρας ,ολα τα υλικά εκτός απο τον ανανά, το μαρτίνι και το λεμόνι, που τα βάζουμε οταν το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Καθαρίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε φέτες και τον βάζουμε σε ενα μπολ .
- Ρίχνουμε απο πάνω το σιρόπι, χωρις τα στερεά .
- Το αφήνουμε αρκετές ώρες να μαριναριστεί στο ψυγειο ,αφού κρυώσει λιγο.
- Κατόπιν πολτοποιούμε .
- Βάζουμε το υλικό στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου .Πριν παγώσει το ανακατεύουμε πού και πού .