Σοκολατόπιτα νηστίσιμη
- 600 γρ αλεύρι ΓΟΧ
- 400 γρ ζαχαρη ,
- 300 γρ νερό κρύο ,
- 200 γρ λάδι ηλιελαιο ,
- 2 κ. σ. σόδα ,
- 2 κ σ ξύδι ,
- 1 βανιλια,
- 4 κ σ κακάο
Για το γλάσο σος σοκολάτας
- 2 κ σ κακάο ,
- 4 κ σ ζαχαρη ,
- 250 γρ νερό
- 2 κ σ κορν φλάουρ +50 γρ νερό
- Βάζουμε τα υγρά υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα Στερεά υλικά.
- Χτυπάμε με σύρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Για το γλάσο, 2κ σ κακάο , 4 κ σ ζαχαρη , 250 γρ νερό βάζουμε κ βράζει .
- Ρίχνουμε 2 κ σ κορν φλάουρ +50 γρ νερό ανακατευεις κ ρίχνεις στο νερό που βράζει κ στρώνεις απο πανω.
Μπορεις αντί για γλάσο να ρίξεις ζαχαρη άχνη.