Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατόπιτα με έξτρα σιρόπι σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Υπέροχη σοκολατόπιτα της Τασούλας Κουφοπούλου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     2 1/2 ποτηρια ζαχαρη
  •     4 αυγα
  •     1 ποτηρι κακαο
  •     400 γρ στραγγιστο γιαουρτι
  •     3 ποτηρια φαρινα
  •     1 κ.γλ. μπεικιν
  •     λιγο ξυσμα πορτοκαλιου

  Σιροπι:

  •     4 ποτηρια ζαχαρη
  •     3 3/4 ποτηρια νερο
  •     2 βανιλιες
  •     λιγο χυμο λεμονι

  Σιροπι σοκολατας:

  •     1 ποτηρι ζαχαρη
  •     1 ποτηρι κακαο
  •     1 1/2 ποτηρι νερο
Οδηγίες
  1. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και το ξυσμα και προσθετουμε το γιαουρτι.  Κοσκινιζουμε το αλευρι μαζι με το κακαο και το μπεικιν και τα προσθέτουμε κι αυτα. Ανακατευουμε καλα και τοποθετουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι. Ψηνουμε σε μετρια θερμοκρασια .
  2. Αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει και ετοιμαζουμε το σιροπι, βραζουμε 10 λεπτα και σιροπιάζουμε αφου χλιαρυνει....
  3. Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σοκολατας σε κατσαρολακι και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει ελαφρως.  Αφου κοψουμε τη σοκολατοπιτα, περιχυνουμε με το σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιροπι μπορουμε να το ριξουμε πανω απο το σιροπιασμενο κεικ η ριχνουμε στο καθε κομματι που σερβιρουμε, πρέπει ομως να ειναι ζεστο για να παραμεινει  ρευστο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή