Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατένιος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Έτσι ο χαλβάς μας,  θα αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα
  • 3,5 κούπες  νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες)
  • 1 φέτα λεμόνι
  • ¾ της κούπας λάδι
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • Μισή- μία κουβερτούρα σοκολάτα σε κομματάκια μικρά ή 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
  • σιρόπι σοκολάτας
  • (Προαιρετικά) καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και χοντροσπασμένους
  •  (Προαιρετικά) 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε μια  κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε  το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο σιρόπι και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Τα καβουρδίζουμε   για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τους  ξηρούς καρπούς και την κανέλα, αν βάλουμε, και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λιγο  το σιρόπι, ανακατεύοντας και με προσοχή. Ανακατεύουμε δυνατά με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.  Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το χαλβά μας να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα μας και  ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα και για λίγο ίσα ισα να «λερωθεί» από τη σοκολάτα ο χαλβάς και να κάνει νερά κατά τόπους. Δεν το θέλουμε όλο σοκολατένιο, αλλά με νερά.
  5. Βάζουμε το χαλβά μας σε μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή και σε ατομικά φορμάκια ή σε μακρόστενη φόρμα του ψωμιού. Αφήνουμε να κρυώσει  περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε  και ραντίζουμε με σιρόπι σοκολάτας και έξτρα κουβερτούρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ανακατεύουμε πολύ το χαλβά, για να μπορέσει να αποκτήσει όψη "μαρμαρέ".

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή