Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σοκολατένιος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Έτσι ο χαλβάς μας,  θα αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα
  • 3,5 κούπες  νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες)
  • 1 φέτα λεμόνι
  • ¾ της κούπας λάδι
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • Μισή- μία κουβερτούρα σοκολάτα σε κομματάκια μικρά ή 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
  • σιρόπι σοκολάτας
  • (Προαιρετικά) καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και χοντροσπασμένους
  •  (Προαιρετικά) 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε μια  κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε  το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο σιρόπι και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Τα καβουρδίζουμε   για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τους  ξηρούς καρπούς και την κανέλα, αν βάλουμε, και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λιγο  το σιρόπι, ανακατεύοντας και με προσοχή. Ανακατεύουμε δυνατά με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.  Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το χαλβά μας να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα μας και  ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα και για λίγο ίσα ισα να «λερωθεί» από τη σοκολάτα ο χαλβάς και να κάνει νερά κατά τόπους. Δεν το θέλουμε όλο σοκολατένιο, αλλά με νερά.
  5. Βάζουμε το χαλβά μας σε μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή και σε ατομικά φορμάκια ή σε μακρόστενη φόρμα του ψωμιού. Αφήνουμε να κρυώσει  περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε  και ραντίζουμε με σιρόπι σοκολάτας και έξτρα κουβερτούρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ανακατεύουμε πολύ το χαλβά, για να μπορέσει να αποκτήσει όψη "μαρμαρέ".

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή