Σοκολατένιο εκμέκ
400 γρ. κανταΐφι σοκολατένιο ή άσπρο
150 γρ. βούτυρο ζεστό
150 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
κρέμα
4 κρόκους αυγών
400 γρ γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
2 βανίλιες
3 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
σιρόπι
2 1 / 2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
ντεκόρ
600 γρ κρέμα γάλακτος
7 κ.σ. άχνη
100 γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα
Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ακόμη λίγο να μπερδευτούν με το κανταΐφι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα (στο σοκολατένιο το αφήνω γύρω στα 30 λεπτά. Το βλέπω από τα αμύγδαλα. Αν είναι ροδοκόκκινα, είναι έτοιμο.)
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ποτίζουμε το κρύο κανταΐφι.
Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη και 5 κ, σ. Γάλα.
Ανακατεύουμε με λίγο γάλα τους κρόκους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και αφήνουμε να βράσει λίγο και να πήξει.
Το παίρνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε τους κρόκους. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την άχνη. Βάζουμε την κρύα κρέμα σε λεκάνη του μίξερ και την χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε και την μισή σαντιγί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα επάνω στο κανταΐφι, προσθέτουμε και την άλλη μισή σαντιγί και στρώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμύγδαλο και αν θέλουμε με κομμένη σοκολάτα.
πως μπορούμε να κάνουμε το καταίφι μας σοκολατένιο ; με έχει ενθουσιάσει αυτη η ιδέα!