Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατένια καρδιά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια καρδιά όλο σοκολάτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10 άτομα περίπου

Για τη βάση:

  • 150γρ. γκοφρέτες απλές ή σοκολάτας{εγώ έβαλα σοκολάτας},
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη.

Για την κρέμα:

  • 300γρ. κουβερτούρα 75% κακάο,
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος,
  • 1 δόση σαντιγύ,1 ερμόλ,
  • 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι,
  • 1 σφηνάκι λικέρ, όποιο μας αρέσει ή κονιάκ,
  • 1/2 δόση παντεσπάνι έτοιμο ή σαβαγιάρ,
  • κακάο και φράουλες ή κεράσια για τη διακόσμηση της τούρτας.
Οδηγίες

  1. Τρίβουμε τις γκοφρέτες στο μούλτι τρίβουμε και την αμυγδαλόψυχα, τα ανακατεύουμε μαζί,και τα βρέχουμε καλά με λικέρ ή κονιάκ .
  2. Τα ρίχνουμε σε φόρμα, σε σχήμα καρδιάς, που έχουμε ντύσει με διαφανή μεμβράνη. Πατάμε καλά να πάρουν το σχήμα της φόρμας φτιάχνοντας τη βάση της τούρτας.
  3. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος, {δηλ.τα 150γρ.}, και το λικέρ ή το κονιάκ. Μόλις ενωθούν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος καλά και την ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτοιμη η κρέμα μας!
  5. Ψιλοκόβουμε το παντεσπάνι, το βρέχουμε με το λικέρ και το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες, αμυγδαλόψυχα, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 3 με 4 ώρες.
  8. Αφού παγώσει καλά την ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης, την πασπαλίζουμε με κακάο και την διακοσμούμε με φράουλες και σαντυγί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την διακόσμησα με κεράσια και φιλέ αμύγδαλο. Σε φόρμα καρδιά θα είναι πολύ εμφανίσιμη!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012
Να σε ρωτήσω, Βασιλική, πότε χρησιμοποιούμε το ερμόλ; Επίσης πόσο λικέρ ή κονιάκ χρησιμοποιούμε σε κάθε φάση του γλυκού από τις 3....Ευχαριστώ.
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012
Ηλιάννα λικέρ ή κονιάκ συνολικά βάζουμε 3 σφηνάκια,από ένα στη βάση-στην κρέμα και το παντεσπάνι.
Το ερμόλ δεν χρειάζεται έχει γίνει λάθος,άλλο αν θέλουμε να καλύψουμε την καρδούλα με σαντυγί και μετά να την στολίσουμε!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακή γλυκιά πρόταση! Πολύ καλή!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τέλεια η σοκλατένια καρδούλα!!
Μεταφορά στην κορυφή