Σοκολατένια καρδιά
Για τη βάση:
- 150γρ. γκοφρέτες απλές ή σοκολάτας{εγώ έβαλα σοκολάτας},
- 50 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη.
Για την κρέμα:
- 300γρ. κουβερτούρα 75% κακάο,
- 300γρ. κρέμα γάλακτος,
- 1 δόση σαντιγύ,1 ερμόλ,
- 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι,
- 1 σφηνάκι λικέρ, όποιο μας αρέσει ή κονιάκ,
- 1/2 δόση παντεσπάνι έτοιμο ή σαβαγιάρ,
- κακάο και φράουλες ή κεράσια για τη διακόσμηση της τούρτας.
- Τρίβουμε τις γκοφρέτες στο μούλτι τρίβουμε και την αμυγδαλόψυχα, τα ανακατεύουμε μαζί,και τα βρέχουμε καλά με λικέρ ή κονιάκ .
- Τα ρίχνουμε σε φόρμα, σε σχήμα καρδιάς, που έχουμε ντύσει με διαφανή μεμβράνη. Πατάμε καλά να πάρουν το σχήμα της φόρμας φτιάχνοντας τη βάση της τούρτας.
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος, {δηλ.τα 150γρ.}, και το λικέρ ή το κονιάκ. Μόλις ενωθούν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος καλά και την ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτοιμη η κρέμα μας!
- Ψιλοκόβουμε το παντεσπάνι, το βρέχουμε με το λικέρ και το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες, αμυγδαλόψυχα, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 3 με 4 ώρες.
- Αφού παγώσει καλά την ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της μεμβράνης, την πασπαλίζουμε με κακάο και την διακοσμούμε με φράουλες και σαντυγί.
Εγώ την διακόσμησα με κεράσια και φιλέ αμύγδαλο. Σε φόρμα καρδιά θα είναι πολύ εμφανίσιμη!
Το ερμόλ δεν χρειάζεται έχει γίνει λάθος,άλλο αν θέλουμε να καλύψουμε την καρδούλα με σαντυγί και μετά να την στολίσουμε!!