Κοτόπουλο Τikka massala

Mια ινδική συνταγή σε παραλλαγή για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο και να γίνει μαλακό και νόστιμο.Για νοστιμιά και στη δίαιτα!
- 1 κοτόπουλο σε κομμάτια ή φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους
Για τη μαρινάδα
- 4 σκ. Σκόρδο
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κομ. Φρέσκο τζίτζερ (πιπερόριζα) τριμμένο
- 1 /2 ροδάκινο
- 1 κ.γλ. καυτερό πιπέρι ή ταμπάσκο ή καυτερή σάλτσα ή 1-2 πιπερίτσες τσίλι
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή πελτές
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 κ. γλ. αλάτι
- μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμ.
- 1 κ.γλ. μπαχαρικό καράμ μασάλα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- Γιαούρτι
- Χυμός λεμονιού
- Λίγο νερό
- Λίγο φρ. ή ξερό δυόσμο
- Σε μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα πολτοποιώ.
- Βάζω τη μαρινάδα σε γυάλινο μπολ και προσθέτω τα αλατισμένα κομμάτια του κοτόπουλου να πασαλειφτούν καλά και τα αφήνω ή από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες μέσα σε αυτήν. Πάντα βέβαια στο ψυγείο. Το μαριναρισμένο κοτόπουλο μπορεί να μείνει και 2 μέρες στο ψυγείο.
- Ψήνω το κοτόπουλο στη μαντεμένια ψηστιέρα μου ή και στο γκριλ του φούρνου.
Ρύζι πιλάφι
- Σερβίρω το κοτόπουλο συνήθως με ρύζι πιλάφι που έχω προσθέσει στο βράσιμο δάφνη, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο (αν έχω, αλλιώς σκέτο).
- Κάποιες φορές με πίτες σουβλάκι και περιχύνω γιαούρτι. Το γιαούρτι παίρνει την αψάδα του φαγητού.