Σοκολατάκια με γλυκό κουταλιού
- γλυκο κουταλιου (οτι μας αρεσει)
- το σιροπι απο το γλυκο
- φρυγανια τριμμενη
- καρυδια χοντροκομμενα
- λιγο χλιαρο νερο
- κουβερτουρα
- Κοβουμε το γλυκο κουταλιου σε κομματακια και τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα, προσθετουμε τα καρυδια.
- Σε αλλο μπολ ριχνουμε σιροπι απο το γλυκο και το αραιωνουμε με ιση ποσοτητα (ή λιγο λιγοτερο),χλιαρο νερο.
- Προσθετουμε το υγρο στοιχειο στη λεκανιτσα με τα υπολοιπα υλικα, ανακατευουμε και προσθετουμε φρυγανια τοση όση για να μας γινει μια ζυμη που να πλάθεται μπαλιτσες. Πλάθουμε τις μπαλιτσες μας και βάζουμε στο ψυγειο 2-3 ώρες.
- Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε ελαιολαδο για να γυαλίσει και να αραιώσει λίγο. Βουταμε τις μπαλιτσες στην κουβερτουρα και αραδιάζουμε σε αντικολλητικο χαρτι.
- Αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τα συγκεκριμενα που βλέπετε ειναι με γλυκο κουταλιου καστανο, πριν προσθεσω τη φρυγανια, εβαλα πουρε καστανου για περισσοτερη γευση και λίγο κονιακ.
Δεν υπαρχουν αναλογιες, εξαρταται απο το υγρο στοιχειο που βαζουμε.