Σνίτσελ γεμιστά πικάτα με πατάτες δεντρολίβανου
- 800 γρ ντοματάκια φούρνου
- 3 κρεμμυδάκια σαρλοτ κομμένα σε χοντρές φέτες
- 800 γρ . ντοματακια
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες κομμένες
- 4 κ , σ ελαιόλαδο
- 2 κ , σ καφέ ζάχαρη
- αλάτι , ιπέρι φρεσκοκομμένο
Γέμιση για τα σνίτσελ πικατα
- 120 γρ τυρί μοτσαρελα
- 50 γρ λιαστές ντομάτες στο λάδι
- 3 κλωναράκια βασιλικό
- 4 λεπτά σνίτσελ
- αλάτι . φρεσκοτριμενο πιπέρι
για το παναρισμα
- 2 φέτες μεγάλες τοστ ψωμί
- 3 αυγά
- 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ κορν φλειξ σκέτα χωρίς ζάχαρη η άλλα υλικά μέσα
- 150 γρ ελαιόλαδο
Πατάτες με δενδρολίβανο τηγανιτές
- 500 γρ πατάτες μικρές και με την φλούδα τους βρασμένες
- 4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες , αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε
- Πλένουμε τις ντομάτες τις κόβουμε στην μέση , τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με την κομμένη μεριά προς τα επάνω . Ρίχνουμε από πάνω το λάδι , αλάτι και την ζάχαρη . Ανάμεσα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά .
- Κόβουμε την μοτσαρελα σε κυβακια , στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε κομματάκια , κόψουμε και τον βασιλικό , αλάτι , πιπέρι και τα ανακατευθούμε όλα μαζί .
- Βάζουμε ένα ένα τα σνίτσελ ανάμεσα σε 2 κομμάτια μεμβράνη και τα χτυπάμε να γίνουν λίγο λεπτά και πλατιά , αλατίζουμε και πιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές .
- Βάζουμε στην άκρη από το σνίτσελ 2-3 κ , σ . από την γέμιση και το διπλώνουμε , το πατάμε λίγο για να κλείσει .
- Αφαιρούμε από το τοστ την κόρα και το βάζουμε στο μουλτι και το κόβουμε σε πολύ μικρά ψίχουλα .
- Βάζουμε τα αυγά σε μια λεκανιτσα , ρίχνουμε την παρμεζάνα και το πολτοποιημένο ψωμί , τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί .
- Σε άλλη λεκανιτσα τρίβουμε με τα χέρια μας το κορν φλέιξ .
- Βουτάμε τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές πρώτα στο μείγμα με τα αυγά και μετά το κορν φλέιξ .
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα σνίτσελ .
- Εν τω μεταξύ βάζουμε λάδι σε τηγάνι να κάψει , ρίχνουμε τις πατάτες μέσα , το δενδρολίβανο και κουνάμε συχνά έως να πάρουν χρώμα .
- Σερβίρουμε με τις ντομάτες και πατάτες τηγανιτές με δενδρολίβανο .