Σιμιγδαλομπουκίτσες
- ¼ λίτρο γάλα
- 100 γρ σιμιγδάλι
- 30 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- αλάτι
- μοσχοκάρυδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Βαζουμε στο γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Σταδιακά προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να χωρίζει από τον πάτο της κατσαρόλας σε μια παχιά ζύμη. Αφήστε τη ζύμη κρυώσει.
- Προσθετουμε και το αυγο λιγο χτυπημενο και ανακατευουμε καλα. Στη συνέχεια με δύο κουταλάκια του γλυκού (ή από σούπας, ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος που θελουμε) πλαθουμε τις μπουκιτσες και τις ριχνουμε μεσα στην καυτη σουπα.
- Αφηνουμε να σιγοβρασουν για 10 λεπτα. Η Σουπα δεν πρέπει να βράζει πολυ δυνατα για να μην διαλυθούν οι μπουκιτσες. Όταν ανέβουν στην επιφανεια, ειναι ετοιμες.
Μπορουμε να βαλουμε μεσα στη ζυμη και τυρι, καρυ, κουρκουμα σκονη, παπρικα και διαφορα αλλα βοτανα.