Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σιμιγδαλένιος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας χαλβάς κάπως διαφορετικός με χυμό πορτοκαλιού, σταφίδες και κουκουνάρι!

Συστατικά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο μείον ένα δάχτυλο παρακάτω,
  • 1 και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό,
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.
  • 3 ποτήρια ζάχαρη.
  • 4 ποτήρια νερό και 2 κουταλιές ακόμη.
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι,
  • 1 μεγάλη χούφτα ξανθές σταφίδες,
  • χυμό ενός πορτοκαλιού,
  • κανέλα ξύλο και σκόνη.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν ,όταν πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύλο της κανέλας.βΣυνεχίζουμε για 5 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, που το γυρίζουμε να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι, και τον γυρίζουμε λίγο ακόμη, στην συνέχεια βάζουμε και τις σταφίδες. Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε τον ρίχνουμε στο σιρόπι που αφαιρέσαμε το ξύλο της κανέλας.
  3. Βράζουμε τον χαλβά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει. Όταν σηκώσουμε το κουτάλι και δεν πέφτει ο χαλβάς τότε είναι έτοιμος.
  4. Σκουπίζουμε τα χείλη της κατσαρόλας τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι του, για να απορροφήσει η πετσέτα τους υδρατμούς.
  5. Τον αφήνουμε μισή ώρα σε κρύο μέρος, και μετά τον φορμάρουμε και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα!
Σχόλια
Σχόλιο από NantiaK , Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο γλυκό!! Το φτιάχνουμε συνέχεια στο σπίτι και το καταβροχθίζουμε!
Μεταφορά στην κορυφή