Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σεμιφρέντο με καφέ και κεράσια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αφράτο  παγωτό και γλυκό μαζί , πολύ νόστιμο.

Συστατικά
  • 20   μπισκότα σοκολάτας απο αυτα  που ειναι η  μια μερια με σοκολατα  και η αλλη σκετη,
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • 300 ml γάλα
  • 9  κρόκοι αυγών
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ κρέμα γαλακτος  χτυπημενη καλα με 4 κ,σ αχνη σε σαντιγη
  • 40 γρ μπισκότα αμυγδάλου  Amarettini θρυματισμενα
  • 50 γρ κεράσια Amarena από το βάζο κομενα στην μεση
  • 200 γρ  μασκαρπόνε
  • 30 ml ισχυρο κρύο καφέ Espresso
  • 2 κουταλιές λικέρ αμύγδαλο

Διακόσμηση:

Φρούτα της εποχής

Φύλλα μέντας

Οδηγίες
  1. Δύο ημέρες πριν, βαζουμε σε μια φορμα στενομακρη μεμβρανη  και την στρωνουμε με  6-8 μπισκότα
  2. Ζεσταίνουμε καλα το γάλα και ρίχνουμε τους σπόρους βανίλιας και την φλουδα της. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την φλουδα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπεν μαρι με ζεστό νερό τους  κρόκους με  τη ζάχαρη  σε μια κρέμα. Προσθετουμε  το ζεστό γάλα και στη συνέχεια Ανακατέψτε καλλα, τωρα το βαζουμε σε πολυ κρυο και το χτυπαμε να γινη πολυ αφρατη κρεμα
  4. Μοιραζουμε την  κρεμα   σε 3 μερη. Ανακατεύουμε το πρώτο μέρος με το μασκαρπόνε και τα κεράσια , ριχνετε αυτη την κρεμα μεσα στην φορμα επανω στα μπισκοτα, βαζουμε παλι  6-8 μπισκότα επανω στην κρεμα στο  δεύτερο μέρος της κρεμας  ριχνουμε  τη μισή σαντιγη και τον καφε ανακατευουμε  και το ριχνουμε  μεσα στην φορμα,  ξανα παλι 6-8 μπισκότα επανω στην κρεμα
  5. Ανακατεύουμε το τελευταίο τμήμα με την υπόλοιπη σαντιγη και τα  θρυμματίσμενα μπισκοτακια αμυγδαλου Amarettini και το λικέρ, ριχνουμε την κρεμα αυτη επανω στα μπισκοτα, το σκεπαζουμε με την μεμβρανη και  το βαζουμε στην κατάψυξη για 2 μέρες.
  6. .Πριν σερβίρετε, το βγαζουμε απο την καταψυξη το γυριζουμε  και αφαιρουμε την μεμβρανη, κοβουμε σε φετες και γαρνίρουμε με τα φυλλα μέντα και τα φρούτα

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 23 Μάιος 2011
πολύ νόστιμο πρέπει να είναι!!!με τα αυγά εχω ένα μικρό θεματάκι....
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 23 Μάιος 2011
Λαρα μου δεν ξερω γιατι τα φοβασαι αλλα οπως βλαιπης εγω ζω ακομα ααχαχαχαχ!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 31 Μάιος 2011
Οι κροκοι που μπαινιυν μεσα τους χτυπαω πρωτα σε καυτο νερο και μετα ριχνω και το γαλα που σχεδον βραζη ακομη,και ειναι πολυ καυτο γιαυτο δεν ειναι πια ωμοι και αφου τους χτυπησω καλλα και γεινη μια κρεμα , τους βαζω σε κρυο νερο ,εγω βαζω και παγακια στο νερο και χτυπωντας τους κρυωνω
διαβασε την συνταγη με την υσιχια σου και θα καταλαβης

Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 31 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο το παρφέ παγωτό σου!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011
Λαχταριστό όσο δεν γίνεται! Μπράβο Bianka!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι τελειο !!!!!!!
Σχόλιο από Parliarita , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
τελειο Bianka τωρα που ερχεται το καλοκαιρακι ειναι οτι πρεπει!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή