Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σάχερ σε μάφιν

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Yλικά για τα μάφιν     

  •  80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
  • 70 γρ . βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ . ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. λικέρ ροδάκινο ή κονιάκ
  • 50 γρ . αλεύρι
  • 60 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα

Υλικά για το άλειμμα των  μάφινς

  •  200γρ . βερίκοκο  μαρμελάδα
  • 4 κ.σ. λικέρ ροδάκινο

            Για το σιρόπι

  • 80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
  • 200 γρ . ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 2 κ.σ. κακάο

 Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή λιωμένη
Οδηγίες
  • Βάζουμε το φούρνο να ζεστάινεται στους 180ο .

Για το παντεσπάνι

  1. 80 γρ . σοκολάτα τη θρυμματίζουμε και τη λιώνουμε σε πολύ ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας .
  2. Χωρίζουμε τα αυγά .
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα .
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με 100 γρ . ζάχαρη , τις βανίλιες και με 2 κ.σ. λικέρ έως να γίνει μια αφράτη κρέμα .
  5. Προσθέτουμε και το αλεύρι με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν με το μείγμα των αυγών .
  6. Βάζουμε χαρτί στα φορμάκια των maffins και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια .
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά .
  8. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο , τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν .
  9. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα . Επάνω στη λαδόκολλα μια σκάρα και τοποθετούμε τα maffins.
  10. Τώρα παίρνουμε τη μαρμελάδα , τη ζεσταίνουμε και την περνάμε από το ψιλό τρυπητό , με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα maffins

 Τώρα κάνουμε το σιρόπι

  1. Θρυμματίζουμε τη σοκολάτα .
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 1-2 λεπτά .
  3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει .
  4. Ρίχνουμε και το κακάο και το αφήνουμε με το σοκολατένιο σιρόπι και αμέσως ποτίζουμε με αυτό τα maffins.  Τα αφήνουμε για 12-20  ώρες στο ψυγείο για να ποτίσουν και να απορροφήσουν  το σιρόπι .
  5. Παίρνουμε τώρα τη σοκολάτα και τη λιώνουμε και σχηματίζουμε ( διακοσμούμε ) τα maffins με ένα S.
  6. Εάν το σιρόπι σας έχει λίγο κρυώσει και έχει σφίξει , μην φοβάστε , βάλτε λίγο πολύ καυτό νερό και ανακατέψτε το καλά .
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο!!!!!!! Δεν μπορούσαν να γίνουν καλύτερα!
Μεταφορά στην κορυφή