Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρδέλες γεμιστές σε αμπελόφυλλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 19 Μάιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτή την εποχή που υπάρχουν φρέσκα και τρυφερά αμπελόφυλλα , ευκαιρία να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη συνταγή όπως είναι τα ντολμαδάκια αλλά γεμισμένα με σαρδέλα αγαπημένη. Συνταγή αξέχαστη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό σαρδέλα μέτρια καθαρισμένη από εντόσθια, κεφάλι και ραχοκοκαλιά.
  • ¼ του κιλού περίπου αμπελόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1-2 λεμόνια σε λεπτές φέτες

Γέμιση

  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκια μαντζουράνα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσσα
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε στις σαρδέλες μας και τις έχουμε έτοιμες σε ένα δίσκο, ανοικτές σαν βιβλίο, στραγγισμένες και αλατοπιπερωμένες.
  2. Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε σε καυτό νερό με λίγο λάδι μέσα, για 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό βρύσης. Τα στραγγίζουμε.
  3. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά μας σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το λάδι. Ανακατεύουμε για να αρωματιστούν και να λαδωθούν τα μυρωδικά μας.
  4. Όπως έχουμε ανοικτές τις σαρδέλες μας, βάζουμε λίγο από το μυρωδάτο μείγμα μας. Κλείνουμε τη σαρδέλα μας και την τυλίγουμε στο αμπελόφυλλο όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας τα γιαλαντζί.
  5. Τα βάζουμε σε λαδωμένο μέτριο πυρέξ , τις τοποθετούμε σφικτά τη μια κοντά στη άλλη , για να μη μας ανοίξουν στο ψήσιμο, βάζουμε τις φέτες του λεμονιού μας ανάμεσα, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο περίπου 30 λεπτά στη 2η από κάτω σχάρα του φούρνου μας.

 

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 19 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία ιδέα,γεύση και εμφάνιση!!
Τέλεια!
Μεταφορά στην κορυφή