Σαρδέλες αχνιστές
- Μισό κιλό σαρδέλες πλυμένες και καθαρισμένες από εντόσθια και κεφάλια
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κ.γλ. ρίγανη ή περισσότερο φρέσκια
- 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
- Μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλατοπιπερώνουμε τις καθαρισμένες σαρδέλες.
- Τις βάζουμε σε τηγάνι με τη σειρά, τις περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας πάνω στις σαρδέλες. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη ακόμα.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Δε χρειάζεται νερό, γιατί θα κατεβάσει τα υγρά η ντομάτα μας.
Γίνεται και με γαύρο!