Σαρδέλες αχνιστές με κρασί

Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά μόνο!!!
- 1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο,
- 100ml. κρασί λευκό,
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες,
- 2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο,
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη,
- λάδι.
- Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα πλένουμε,στραγγίζουμε.
- Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση. Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο!να βγάλουν τη γεύση τους τα ψαράκια και να μελώσουν οι ντομάτες!!
- Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.
- Τόσο γρήγορα, τόσο απλά έχουμε ένα νόστιμο φαγητό. Μια εύκολη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες να έχουν ένα υγιεινό φαγητό σε 15' μόνο. Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο.
- Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Μάργκο ευχαριστώ για τα σκουφάκια:))))