Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σαραγλί

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

 

Κλασσικό κι αγαπημένο γλυκό που ξυπνάει παιδικές μνήμες.

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα.
  • 250 γραμμάρια καρύδια.
  • 2 φρυγανιές τριμμένες.
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη.
  • 1 κουταλιά κοφτή κανέλα.
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  • 1&1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος .

Σιρόπι.

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1&1/2 κούπας νερό.
  • Χυμό μισού λεμονιού.
  • 1 κουταλιά γλυκόζη.
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Οδηγίες
  1. Κοπανάμε λίγο χοντρά τα αμύγδαλα και τα καρύδια , και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με την τριμμένη φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  2. Αλείφουμε ένα φύλλο με λιωμένο βούτυρο, το διπλώνουμε στη μέση , το αλείφουμε ξανά με βούτυρο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το μείγμα καρυδιών. Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές μέχρι να έχουμε τέσσερα διπλά φύλλα πασπαλισμένα με μείγμα καρυδιών ενδιάμεσα.
  3. Διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό αρχίζοντας από την μεγαλύτερη πλευρά των φύλλων. Κόβουμε ένα φύλλο στη μέση, το αλείφουμε με βούτυρο και το τυλίγουμε γύρω από το ρολό . Κάνουμε έτσι συνολικά τρία ρολά.
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξά το ρολό σε φέτες πάχους δυο δακτύλων . Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις φέτες με τη μια από τις δυο πλευρές προς τα κάτω .Περιχύνουμε το σαραγλί με το υπόλοιπο βούτυρο ,και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για μια περίπου ώρα ,να ροδίσει ελαφρά.
  5. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και το ρίχνουμε καυτό στο σαραγλί όταν αυτό έχει κρυώσει. Το σερβίρουμε μετά 6-8 ώρες αφού έχει σιροπιαστεί καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να κάνουμε το σαραγλί μας μόνο με καρύδια . Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το βούτυρο με καλό ελαιόλαδο. Έτσι το γλυκό γίνεται πιο ελαφρύ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή