Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σαραγλί Μακεδονίας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό που το συνηθίζουμε στη Μακεδονία σε όλες τις γιορτές, ιδιαίτερα στις Αποκριές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό φύλλο Βηρυτού.
  • 1κιλό καθαρισμένα και κοπανισμένα καρύδια.
  • 7 φρυγανιές κοπανισμένες.
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη.
  • 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1&1/2 Βιτάμ πακέτο λιωμένο .

Για το σιρόπι

  • 1 &1/2 κιλό ζάχαρη.
  • ½ βάζο γλυκόζη.
  • 5  νεροπότηρα νερό.
  • Άρωμα βανίλιας.
Οδηγίες
  1. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ελαφρά. Ανακατεύουμε το καρύδι με την ζάχαρη την φρυγανιά και την κανέλα. Ανοίγουμε τα φύλλα επάνω στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα.
  2. Αλείφουμε ένα φύλλο ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, και πασπαλίζουμε με καρύδι. Βάζουμε ένα άλλο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο. Βάζουμε και τρίτο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Τα τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
  3. Συνεχίζουμε 3-3 φύλλα και τα κάνουμε ρολά που τα τοποθετούμε στη σειρά. Μόλις γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χαράζουμε μικρά κομμάτια (5 εκ) και ψήνουμε το σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξανθίνει το χρώμα του.
  4. Συγχρόνως βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και προσθέτουμε και την βανίλια. Έχοντας καυτό το σιρόπι ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουτάλες σε όλο το ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα.
  5. Μόλις γίνει χλιαρό το γλυκό και το σιρόπι ρίχνουμε άλλες 2-3 κουτάλες και το ξανά σκεπάζουμε .Τέλος όταν κρυώσει εντελώς γλυκό και σιρόπι βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και  αφήνουμε να το απορροφήσει.
  6. Σε όλη την διαδικασία σκεπάζουμε συνέχεια τα φύλλα για να μην ξεραθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μοιράσω το καρύδι, το χωρίζω σε πιάτα τόσα όσα  οι τριάδες των φύλλων. Αυτό το κάνω και σε άλλες γεμίσεις, μοιράζω την γέμιση ανάλογα με τα φύλλα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Yπέροχο γλυκό και όπως πάντα καλοφτιαγμένο Ειρήνη!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θαυμάσιο Ειρήνη! Αγαπημένο γλυκό και να προσθέσω ως πινελιά ότι αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο βούτυρο δίνει επίσης εξαιρετικό γευστικό και μυρωδάτο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Margo,το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό με το βιτάμ μπορείς να βάλεις φρέσκο βούτυρο ,αλλά και έτσι είναι τέλειο,δεν έχω δοκιμάσει καλλίτερο σαραγλί!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Και εγώ που είμαι εναντίον του βουτύρου, στα γλυκά ταψιού χρησιμοποιώ βούτυρο καθαρό. Τα κάνει τραγανά και μυρωδάτα.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχο γλυκό Ειρήνη!!!!!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aγαπημένο και διαχρονικό γλυκάκι!Μπράβο Ειρήνη!!Και μιας και είναι τόσο εύκολο θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
Σχόλιο από annakats , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη, μας παρουσίασες ένα υπέροχο γλυκό
τόσο αναλυτικά που θα τολμήσω να το κάνω και εγώ που φοβάμαι τα σιροπιαστά.Μπράβο χρυσοχέρα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Κάνε Άννα ακριβώς τις οδηγίες μου και θα έχεις ένα πετυχημένο σαραγλί που θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε κέρασμα ,και θα το ευχαριστηθούν και οι δικοί σου!
Μεταφορά στην κορυφή