Σάλτσα Πέστο κόκκινη

Καταρχήν να πω ότι είναι από τις πιο γρήγορες και τις πιο νόστιμες σάλτσες που έχω φτιάξει για μακαρόνια.
- 100 γρ λιαστές ντομάτες
- 2-4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 200 γρ ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 100 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Βαλσάμικο
- Λίγη καυτερή πιπερίτσα(προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι βότανα προβηγκίας ή σκέτο Βασιλικό
- λίγη ρίγανη
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει και αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τις αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζωμό.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ζωμό.
- Αυτόν τον ρίχνουμε στο τέλος σιγά σιγά και αφού έχει κρυώσει αλλιώς θα λιώσει το τυρί.
- Χτυπάμε μέχρι η σάλτσα μας να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
- Διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο αν την καλύψετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τη χρησιμοποιώ και για ντύπ με τορτίγιες, εκτός από σάλτσα μακαρονιών, που αφού τα στραγγίσω τα ρίχνω μέσα στη σάλτσα με λίγο από το νερό που βράσανε για να δέσουν οι γεύσεις.
- Τέλεια !!!
- Η φωτό από : sporkandknife.net
Είναι πρωτότυπη η συνταγή σου, θα τη φτιάξω συντομα γιατι λατρεύω τη λιαστή ντομάτα.
Φτιάξτη και θα με θυμηθείς είναι πιο ωραία τα μακαρόνια απο αυτά με τη πέστο βασιλικού