Σάλτσα πάπρικας
- 4 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- Λίγο λάδι
- 100 γρ φέτα πικάντικη ή όσο 3 σπιρτόκουτα
- 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.γλ. λεμόνι
- 1 κ. Γλ. Ξύδι
- Αλάτι ( με προσοχή) , πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Σοτάρω στο λάδι για λίγο τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σκεπάζω για λίγο το τηγάνι με το καπάκι για να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
- Στο μπλέντερ βάζω: πιπεριές, μουστάρδα, πάπρικα, θυμάρι, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπώ πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα το υλικό.
- Προσθέτω τη φέτα και συνεχίζω το κτύπημα.
- Στο τέλος βάζω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τον κτυπώ κι αυτόν για λίγο και βάζω στο ψυγείο περίπου 1 ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.
- Συνοδεύει όλα τα κρέατα διαίτης και μη , και έτσι τους δίνει γεύση!
Για ντιπ θα συνοδεύσει το κριτσίνια, τα μέλμπα τοστ (μικρές φρυγανίτσες), λαχανικά (καρότα, αγγούρι, σέλερυ καθαρισμένο από τις ίνες….κ.ά.) σε μπαστουνάκια.