Σάλτσα γουακαμόλε
Είναι μια μεξικάνικη σάλτσα για κάποια φαγητά αλλά και ντιπ που συνοδεύεται από Τάκος για το ποτό μας.
- 1 ή 2 μικρά αβοκάντο μαλακά, από τα οποία βγάζετε τη σάρκα με το κουτάλι για να μην σπάσει η φλούδα, που θα μας χρειαστεί για να τοποθετήσουμε τη σάλτσα μέσα σαυτήν.
- 3 ή 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ντομάτα ψιλ / νη σε κυβάκια, στυμμένη από τα υγρά της
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλ / νο
- μερικές σταγόνες ταμπάσκο
- 3-4 κ.σ. κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλ / νο
- Αλάτι
- Στο μούλτι βάζω και χτυπώ το αβοκάντο, χυμό λεμονιού, κρεμμύδι, ταμπάσκο.
- Στο μείγμα αυτό ανακατεύω την ντομάτα και το κόλιανδρο.
- Διορθώνω τη γεύση με το αλάτι.