Σαλιγκάρια κοκκινιστά με ρύζι

Ένα φαγητό εξαιρετικό που έχει όμως φανατικούς εχθρούς αλλά και φίλους. Είναι νηστίσιμο και φαγητό της παρέας, γιατί ως συνήθως σε μια παρέα ένας ξέρει να τα μαζεύει και να τα μαγειρεύει.
- σαλιγκαρια
- ελαιολαδο
- πελτε ντοματας ή φρεσκια ντοματα
- δυοσμο
- κρεμμυδι ξερο και φρεσκο
- ενα κρασοποτηρο κοκκινο γλυκο κρασακι
- αλατι, μαυρο πιπερι
- λιγο κοκκινο καυτερο πιπερι
- νερακι μπολικο για να βρασει μετα το ρυζι μας
- Αφου μαζεψουμε τα σαλιγκαρια μας (μετα απο μια βροχερη νυχτα και μακρια απο τις ακρες του δρομου απ οπου περνουν αυτοκινητα), τα βαζουμε μεσα σ ενα σακκουλι διχτυωτο (για να αναπνεουν)και τ ανακατευουμε με αλευρι. Τ αφηνουμε ετσι για 10 μερες ωστε να καθαρισουν. Τα πλενουμε και τα βουρτσιζουμε πολυ καλα για να καθαρισουν και να φυγει και το αλευρι. Όσα, την ωρα που τα πλενουμε, βγουν απ το καβουκι τους τα κραταμε, οσα δεν βγουν τα πεταμε.
- Γεμιζουμε μια μεγαλη κατσαρολα με νερο και τα ριχνουμε μεσα, μολις αρχιζει το νερο να καιει κι αυτα ειναι ολοκληρα εξω απο το καβουκι τους ριχνουμε μια χουφτα αλατι, ετσι μ αυτο τον τροπο μενουν ολα εξω απο το καβουκι τους και δεν χρειαζεται να σπαζουμε μετα την ακρη τους και βγαινουν ευκολα μολις τα τραβαμε με το ειδικο πηρουνακι. Τ αφηνουμε να βρασουν για λιγο με το αλατι, αλλα προσοχη γιατι αφριζουν.
- Τα ριχνουμε σε μια λεκανη με καθαρο νερο και τα πλενουμε πολυ καλα για να καθαρισουν, τα βαζουμε σε σουρωτηρι να στραγγισουν καλα. Σ αυτην την κατασταση μπορουμε να τα μαγειρεψουμε ή να τα καταψυξουμε.
- Τσιγαριζουμε τα κρεμμυδακια μας και ριχνουμε και τα σαλιγγαρια μας να τσιγαριστουν κι αυτά, σβηνουμε με το κρασακι αφήνουμε 1-2 λεπτά, ριχνουμε τον ντοματοπελτε ,το αλατοπιπερο ,το κοκκινο πιπερι ,τον δυοσμο, το νερακι και ανακατευουμε. Βραζουμε στην χυτρα για 60 λεπτα
- Ανοιγουμε την χυτρα και ριχνουμε το ρυζακι της αρεσκειας μας (εγω εβαλα καρολινα), μολις παρει μια βραση σβηνουμε την φωτια κι αφηνουμε το ρυζι να φουσκωσει, εαν το θελετε πιο βρασμενο αφηνεται να βρασει για 10 λεπτα.