Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαλιγκάρια κοκκινιστά με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα φαγητό εξαιρετικό που έχει όμως φανατικούς εχθρούς αλλά και φίλους. Είναι νηστίσιμο και φαγητό της παρέας, γιατί ως συνήθως σε μια παρέα ένας ξέρει να τα μαζεύει και να τα μαγειρεύει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • σαλιγκαρια
  • ελαιολαδο
  • πελτε ντοματας ή φρεσκια ντοματα
  • δυοσμο
  • κρεμμυδι ξερο και φρεσκο
  • ενα κρασοποτηρο κοκκινο γλυκο κρασακι
  • αλατι, μαυρο πιπερι
  • λιγο κοκκινο καυτερο πιπερι
  • νερακι μπολικο για να βρασει μετα το ρυζι μας
Οδηγίες
  1. Αφου μαζεψουμε τα σαλιγκαρια μας (μετα απο μια βροχερη νυχτα και μακρια απο τις ακρες του δρομου απ οπου περνουν αυτοκινητα), τα βαζουμε μεσα σ ενα σακκουλι διχτυωτο (για να αναπνεουν)και τ ανακατευουμε με αλευρι. Τ αφηνουμε ετσι για 10 μερες ωστε να καθαρισουν. Τα πλενουμε και τα βουρτσιζουμε πολυ καλα για να καθαρισουν και να φυγει και το αλευρι. Όσα, την ωρα που τα πλενουμε, βγουν απ το καβουκι τους τα κραταμε, οσα δεν βγουν τα πεταμε.
  2. Γεμιζουμε μια μεγαλη κατσαρολα με νερο και τα ριχνουμε μεσα, μολις αρχιζει το νερο να καιει κι αυτα ειναι ολοκληρα εξω απο το καβουκι τους ριχνουμε μια χουφτα αλατι, ετσι μ αυτο τον τροπο μενουν ολα εξω απο το καβουκι τους και δεν χρειαζεται να σπαζουμε μετα την ακρη τους και βγαινουν ευκολα μολις τα τραβαμε με το ειδικο πηρουνακι. Τ αφηνουμε να βρασουν για λιγο με το αλατι, αλλα προσοχη γιατι αφριζουν.
  3. Τα ριχνουμε σε μια λεκανη με καθαρο νερο και τα πλενουμε πολυ καλα για να καθαρισουν, τα βαζουμε σε σουρωτηρι να στραγγισουν καλα. Σ αυτην την κατασταση μπορουμε να τα μαγειρεψουμε ή να τα καταψυξουμε.
  4. Τσιγαριζουμε τα κρεμμυδακια μας και ριχνουμε και τα σαλιγγαρια μας να τσιγαριστουν κι αυτά, σβηνουμε με το κρασακι αφήνουμε 1-2 λεπτά, ριχνουμε τον ντοματοπελτε ,το αλατοπιπερο ,το κοκκινο πιπερι ,τον δυοσμο, το νερακι και ανακατευουμε. Βραζουμε στην χυτρα για 60 λεπτα
  5. Ανοιγουμε την χυτρα και ριχνουμε το ρυζακι της αρεσκειας μας (εγω εβαλα καρολινα), μολις παρει μια βραση σβηνουμε την φωτια κι αφηνουμε το ρυζι να φουσκωσει, εαν το θελετε πιο βρασμενο αφηνεται να βρασει για 10 λεπτα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή